Defooe 2011.12.02. 09:55

Hova is megyek?

Persze Flachauba, meg dolgozni. Nyilván a szabadnapokon meg síelni. Fél év azonban hosszú idő, így minden bizonnyal lesz időm körbenézni a környéken. Mert látnivaló van bőven. Adok is egy kis ízelítőt.

A legnagyobb előnye annak, hogy kocsival megyek ugyanis, az, hogy mobilis leszek. Lehet utazgatni kicsit, világot látni. És a legjobb, hogy mindezt a közelben megtehetem majd.

 

Klammstein vára

klammstein-vara-1-m.jpg

Alig 20 km-re található, a Gastein völgyének bejáratánál Klammstein vára, ami egy igazi élmény vár, lovagi vacsorával, múzeummal. Mivel az árai nem túl vészesek, 9-24 euró között mozog, függően, ki milyen extrákkal veszi meg a belépőjegyet, ezért sanszos, hogy hozok majd onnan pár képeslapot, meg persze hűtő mágnest.

 

 Via ferrata

sziklamaszok-paradicsoma-via-ferrata-1-m.jpg

Már nyáron kitaláltam, hogy ki kellene próbálnom a via ferratat, ami olyan hegyi út, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást. Flachautól szintén alig 20 km-re található a sziklamászók paradicsoma, Via Ferrata – Ramsau am Dachstein. Itt 17 via ferrata ösvény ad lehetőséget a sziklamászásra és hegycsúcshódításra.

 

 

 

 

 

 

Őslénypark

gosaui-oslenypark-1-m.jpg

Még mindig húsz km-es körzetben található Gosau, és az ott található őslénypark, ami egy igazi élménypark dinoszauruszokkal és rovarokkal. Az ára 20 euró körül van, és elég izgalmasnak tűnik. Egy próbát lehet megér majd.

 

 

 

 

Jégpalota

dachstein-i-jegpalota-1-m.jpg

Ez az egyik, ami a leginkább érdekel: a Dachstein-i Jégpalota. Utazás egy gleccser belsejébe…hmmm, elég jól hangzik. A belépő mindössze 7 euró, amit pedig az ember kap érte: az a határtalan szín és formagazdagság, amit a jég csak létre tud hozni.

 

 

 

 

 

Fallbach vízesés

fallbach-vizeses-1-m.jpg

Kicsit messzebb, harminc km-re található a Maltatal jelképé vált Fallbach vízesés. Igazi kirándulóhely, amivel élni is fogok. Persze majd inkább csak tavasszal…

Szintén Fallbachban található, Karintia legmagasabb vízesésének lábánál egy vizi élménypark. Csak remélni tudom, hogy áprilisban nagyon jó idő lesz.  

 

 

 

 

A Hallsatt-i sóbánya

halstatt-i-sobanya-1-m.jpg

Megintcsak harminc km autózással érhetem majd el a világ legöregebb sóbányáját, a Hallstatt-i sóbányát. És ami a legkirályabb, hogy egy 64 méter hosszú megacsúszdával lehet lejutni a só-tóig, majd egy vasút visz fel újra a napfényre. Az ára is szép, 24 euró, de valami szuvenírt azért onnan is hozok majd.

 

 

 

 

A legszebb mégis, hogy csak pár lehetőséget soroltam fel a környéken található programok közül. Már alig várom :)

(Forrás és képek: utazzausztriaba.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltrip.blog.hu/api/trackback/id/tr183431071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása